2017. július 26., szerda

Gasztronómiai kalandozások a halászlé és a zweigelt fővárosaiban - Jelenlegi ára: 5 000 Ft

BAJA - SZEKSZÁRD - BÁTASZÉK
Tartson velünk egy kellemes kirándulásra Magyarország déli felébe. Utunk során felkeressük a halászlé fővárosát, Baját, majd a Gemenci-erdőn áthaladva ellátogatunk a 875 éves településre, Bátaszékre. Kirándulásunk Szekszárdon zárul, ahol a városnézés után megkóstoljuk a méltán híres szekszárdi borokat is.
PROGRAM:
Indulás 7: 00-kor, Árpád-híd M (József Attila Színház). (További felszállási helyek: Szentendre H; Békásmegyer H; Újpest-Városkapu M /Árva utca/; Pillangó utca M; Kőbánya-Kispest M) Utazás kisebb pihenőkkel a Budapest - Kiskunlacháza - Solt - Dunapataj útvonalon.
Dunapatajon, az ősi székely mezővárosban megtekintjük az egykori unitárius templomot, illetve a Magyarországon elhúzással először növelt római katolikus templomot. Fakultatív reggeli lehetőség egy hangulatos helyi csárdában.
Innen továbbutazunk Bajára, ahol városnézés keretében felkeressük a Türr István Múzeumot, illetve bejárjuk a város nevezetesebb helyeit, úgymint a sétálóutcát, a főteret (Szentháromság tér), illetve a Sugovica-partot. Fakultatív ebédlehetőség, ahol megkóstolhatják a világhírű bajai halászlét.
Utunk innen Bátaszékre vezet, ahol ellátogatunk az ezer esztendős monostor romjaihoz, illetve megcsodálhatjuk a 2016. év európai fáját, a bátaszéki molyhos tölgyet, illetve a kápolnát és a kálváriát.
Eme kellemes kirándulás után továbbindulunk Szekszárdra, ahová a délutáni órákban érkezünk meg. Itt felkeressük Babits Mihály szülőházát, valamint a helytörténeti múzeumot (Wosinsky Mór Múzeum).
A program zárásaként felkeressük a pincesort, ahol a hűs pincékben fogyaszthatunk a tüzes szekszárdi borokból. Budapestre érkezés 20: 30 körül, ahol mindenkit a felszállási helyre szállítunk.
Részvételi költség: 5 000 Ft
IDŐPONT: 2017. augusztus 19. Szombat
SZÉP Kártyát elfogadunk!
Tartson velünk Ön is!

Jelenlegi ára: 5 000 Ft
Az aukció vége: 2017-08-06 13:48 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése