2020. április 26., vasárnap

Klorofill lenmagliszt 400g - Jelenlegi ára: 320 Ft

A lenmag káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban és nyálkaanyagokban gazdag, értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat valamint lenmagolajat is tartalmaz. Hasznos forrása a vasnak, a kénnek, a cinknek és a klórnak is.
Segítheti a gyulladásos folyamatok, egyes allergiák, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a vérrögképződés és a bélbetegségek megelőzését.
A rostok bevitele emlő- és prosztata, valamint bélrendszeri rákbetegségek (vastagbél, végbélrák) ellen is hatásos lehet. Megelőzheti a székrekedést, csökkentheti az aranyeres panaszokat, enyhe hashajtó hatású ? megfelelő folyadékbevitel szükséges.
A lenmag ízületi védelemben és a nyálkahártya védelemben is szerepet játszhat; a refluxbetegség, a gyomorhurut és -fekély valamint a nyombélfekély egyik hatékony ? ellenszere?.
Vércukorszint-beállító tulajdonsága a cukorbetegek, fogyókúrázók és intenzív édességvággyal küzdők számára is előnyös.
Részt vesz az agyműködés serkentésében is, omega-3 tartalma révén, a légutakban gyulladáscsökkentő hatása van, emellett a hörghurut visszaszorítását is támogatja.
Epekő képződést megelőző tulajdonsága is jellemző (extraszűz olívaolajjal együtt alkalmazva), a hólyag- és vesekő képződést is gátolja.
Intenzív béltisztító, bélboholy-regeneráló hatását a tisztítókúrák során lehet jól kiaknázni.
Ismert haj-, köröm- és bőrápoló hatása is.
Lisztjét külsőleg bőrlágyításra, furunkulusok érlelésére, valamint reumaellenes borogatásként és ekcéma ellen is alkalmazhatjuk.
A lenmagliszt hőkezelt (sütött-főzött) ételekben is jól felhasználható, tojás helyett alkalmazható ? kötőanyag?.
Fehérjetartalma magas, 33-36%, fehérjeértéke is kiemelkedő. Élelmi rost tartalma ? amely szintén igen magas, 9-10% ? a bélrendszer és keringés védelmét, a nyálkahártyák megóvását valamint a vércukorszint egyensúlyban tartását is támogatja.
Kiemelt élettani szerepe miatt a magas rosttartalmú lenmagliszt ajánlható ? ér- és bélvédő? kenyerek, magasabb protein-, nyomelem- és rosttartalmú pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítéséhez, illetve levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve. Felhasználható szív-és érrendszeri, bél- és ízületi betegek, cukorbetegek, székrekedéssel, aranyérrel és légzőszervi problémákkal küzdők, fogyni vágyók diétájában.
Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlható, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes. A termék hozzáadott sót, ízesítőket sem tartalmaz.


Jelenlegi ára: 320 Ft
Az aukció vége: 2020-04-26 22:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése