2021. június 28., hétfő

Páfrány a kertben - NÖVÉNY - Jelenlegi ára: 990 Ft


Páfrány a kertben - NÖVÉNY
Kertbe, virágládába, erkélyre, teraszra, kőedénybe, cserépbe.
Az ár 1 db gyökeres növényre értendő.
Szegélynövénynek, vegyes ágyba, virágládába, erkélyre.
Vágott virágnak is alkalmas.
További termékeim:    Csodaszepviragok termékei a TeszVesz-Vatera piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
 
Páfrány a kertben
A páfrányok kedvelik az árnyékos kissé nyirkos kerteket, hiszen eredeti élőhelyükön az erdőben, is mint aljnövényzet vannak jelen.
A páfrányok egyik legfontosabb igénye a pára és a nedvesség, így nagyon jól érzik magukat a kerti tó partján, vagy nagyobb fa árnyékában is. Összeültethetjük őket különböző évelő növényekkel, pl. gyűszűvirággal, liliomokkal, vagy épp a rododendronokkal, vagy egy sorban több tövet is ültethetünk, mint egy kis sövénysor. Tavasszal ültessük körbe őket hagymás nárciszokkal, tulipánokkal, amelyek kiemelik a páfrány szép zöld leveleit.
Ültetésnél ássunk ki számára kétszer akkor gödröt, mint a földlabda átmérője, és ültessük el a töveket kb. 50-60 cm sor és tőtávolságra. A gödör aljára szórjunk egy réteg komposztot, így biztosítva van számára a tápanyag is. A tavaszi ültetésnél várjuk meg a májusi meleget, nehogy kifagyjon ültetés után a növény.
Nyáron a földet tartsuk egyenletesen nyirkosan, de ne locsoljuk túl, a földet körbe takarjuk be fenyőkéreggel így nem szárad ki a talaj. Ősszel hagyjuk, hogy a páfrány levelei maguktól leszáradjanak, ne vágjuk le, mert ez óvja a tövét a fagyoktól.
 
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.


Jelenlegi ára: 990 Ft
Az aukció vége: 2021-06-29 08:27 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése